2011. május 16., hétfő

Vállalati ökológiai lábnyom előadás a Kamarában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a "Vállalati Ökológiai Lábnyom" címmel 2011. május 26-án 16.00 órakor a kamara székházának Klauzál termében megrendezésre kerülő programjára.

Időpont: 2011. május 26. (csütörtök) 16.00 – 18.00 óra

Helyszín: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, 9021 Győr, Szent István u. 10/a, Klauzál terem

Előadó: Dr. Szigeti Cecília, Széchenyi István Egyetem egyetemi adjunktusa

A rendezvény célja az ökológiai lábnyom mutató tartalmának és számításának megismertetése.

A mutató számítása néhány éven belül kötelező lesz ugyanúgy, mint a számviteli nyilvántartások vezetése. Ezért kiemelkedően fontos, hogy a vállalkozások vezetői megismerjék a mutatót és tisztában legyenek számításának folyamatával.

Mit jelent az ökológiai lábnyom?

Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy az emberek egy csoportja (ország, vagy város lakói, vállalat dolgozói) a Föld erőforrásaiból mekkora részt használnak fel fogyasztásukkal. Kiváló kommunikációs eszköz egy vállalat környezettudatosságának bemutatására, a változások hatásának szemléltetésére.

Az Európai Bizottság egy átfogó környezetvédelmi index bevezetését szorgalmazza, ennek alapját az ökológiai lábnyom jelenti. A mutató bevezetését az ENSZ támogatja és Magyarország csatlakozott egy nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek keretében vállalta, hogy 2015-re bevezeti az ökolábnyom mutatót. Az ökológiai lábnyom alapgondolata az, hogy a fogyasztást ki lehet fejezni az elfogyasztott javak megtermeléséhez szükséges földfelszín méretével. Ez lehetővé teszi, hogy összehasonlítsuk különféle népességi csoportok környezetre gyakorolt hatását.

A „pénz” helyett minden tevékenység értékelésére a „földterületet” használja a koncepció, ezért jól kiegészíti - nem helyettesíti! – a pénzügyi mutatókat.

Feléljük bolygónk tartalékait

Ma lakosonként világviszonylatban 1,8 hektár termőtalaj áll rendelkezésre az egyéni fogyasztási igények kielégítéséhez, ezzel szemben személyenként 2,2 hektárt használunk - az emberiség tehát nagyon gyors tempóban éli fel bolygónk tartalékait. Egy cég ökológiai lábnyoma egyértelműen kiszámolható azzal a módszerrel, melyet a Global Footprint Network hálózat 16 egyetem közreműködésével dolgozott ki.

Programterv:

Rövid bevezető előadás keretében az ökológiai lábnyom mutató ismertetése

Mutató számításának bemutatása

Egy konkrét kamarai tagvállalat ökológiai lábnyomának kiszámítása

Konkrét vállalati ökolábnyom kiszámítására akkor van lehetőség, ha egy jelentkező vállalat a szükséges adatokat a program kezdete előtt legalább 1 héttel rendelkezésre bocsátja.

Az előadó szakmai háttere:

Dr. Szigeti Cecília, a CG & Partners Kft. ügyvezetője a Széchenyi István Egyetem egyetemi adjunktusa, a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja. Ph.D fokozatát környezet-gazdaságtanból szerezte.

A Széchenyi Egyetemen működő Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumban Magyarországon egyedülálló módon ökológiai lábnyom számítási kurzust szervezett, amelynek hallgatói egy országos rendezvény, illetve a közelmúltban Győr városának ökológiai lábnyomát már kiszámolták.

Érdeklődőink gyakorlati példákkal, konkrét feladatokkal és példákkal színesített előadást hallhatnak!

Résztvevőinknek az előadással összefüggő kérdésekben konzultációt biztosítunk.

A felhasznált prezentációs anyagot utólag elektronikus formában a résztvevőink rendelkezésére bocsátjuk.

A rendezvényen a részvétel térítésmentes!

A részvétel feltétele a regisztráció, melyet 2011. május 25., 12.00 óráig tudunk fogadni a koordinacio@gymskik.hu e-mail címen vagy a következő oldalon: http://www.facebook.com/event.php?eid=202154343155174.

Szeretettel várjuk Önöket!

Vállalatok számára a jelentkezési lap a következő linkről tölthető le:
http://www.gymskik.hu/index.php?id=4203

1 megjegyzés:

 1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

  Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

  Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Call / WhatsApp: +16626183756
  Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com  VálaszTörlés