Az ökológiai lábnyom hiányossága, hogy a fogyasztást földterületben adja meg, így például a vízfogyasztást nem tartalmazza. Napjaink (és főleg az eljövendő generációk) egyik legsúlyosabb problémája a fogyóban lévő édesvízkészlet. A vízlábnyom megmutatja, hogy egy-egy termék előállításához mennyi vízre van szükség. Például egy csésze kávé előállítása során 140 liter víz kerül felhasználásra, egyetlen hamburger pedig 2400 liter vizet igényel! (Forrás: Water Footprint Network)
Dr. Szigeti Cecília, a CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. ügyvezetője és a Széchenyi István Egyetem adjunktusa a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban tartott előadást az ökológiai és a vízlábnyomról. Az AQUA Szolgáltató Kft. által 2011. március 22-én megrendezett Víz Világnapja program idén is megmozgatta a helyi és környékbeli lakosságot.
Az előadás a következő linken tekinthető meg: Vízlábnyom előadás a Víz Világnapján
Dr. Szigeti Cecília, a CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. ügyvezetője és a Széchenyi István Egyetem adjunktusa a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban tartott előadást az ökológiai és a vízlábnyomról. Az AQUA Szolgáltató Kft. által 2011. március 22-én megrendezett Víz Világnapja program idén is megmozgatta a helyi és környékbeli lakosságot.
Az előadás a következő linken tekinthető meg: Vízlábnyom előadás a Víz Világnapján
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése