A gyorlabnyom.blogspot.com Győr ökológiai lábnyom számításának kezdetét és folyamatát igyekszik bemutatni. Győr ökológiai lábnyom számítását az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület végzi. A munkában közreműködik a CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. valamint a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium. Győr ökolábnyomának sajtókommunikációját a Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség végzi. Támogatóink a győri önkormányzat és a Győr 2000 Idegenforgalmi Közalapítvány.
2011. március 28., hétfő
Ökológiai lábnyom és vízlábnyom
Az ökológiai lábnyom hiányossága, hogy a fogyasztást földterületben adja meg, így például a vízfogyasztást nem tartalmazza. Napjaink (és főleg az eljövendő generációk) egyik legsúlyosabb problémája a fogyóban lévő édesvízkészlet. A vízlábnyom megmutatja, hogy egy-egy termék előállításához mennyi vízre van szükség. Például egy csésze kávé előállítása során 140 liter víz kerül felhasználásra, egyetlen hamburger pedig 2400 liter vizet igényel! (Forrás: Water Footprint Network)
Dr. Szigeti Cecília, a CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. ügyvezetője és a Széchenyi István Egyetem adjunktusa a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban tartott előadást az ökológiai és a vízlábnyomról. Az AQUA Szolgáltató Kft. által 2011. március 22-én megrendezett Víz Világnapja program idén is megmozgatta a helyi és környékbeli lakosságot. Az előadás a következő linken tekinthető meg: Vízlábnyom előadás a Víz Világnapján
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése