2011. január 11., kedd

Önkéntesség Európai Éve 2011 - Európai Turné

Az Európai Bizottság kezdeményezésére az Önkéntesség Európai Évében a 27 európai uniós tagállamon egy turné vonul végig. Ennek keretében minden tagállamban önkéntesek, szervezetek, intézmények és vállalatok mutathatják meg az önkéntes programok megvalósítása terén elért eredményeiket. A program egy hét–tíz nap időtartamra tartózkodik az egyes országokban. Egyes városokban egy-egy központi téren felállított rendezvénysátor ad otthont az eseménynek, máshol meglévő, közkedvelt rendezvényhelyszínen kerül megrendezésre. A program célja az egyes országok önkéntes szektora sokszínűségének és az önkénteseket fogadó szervezetek munkájának bemutatása, illetve az önkéntes munkát korábban nem vállaló személyek számára bekapcsolódási lehetőségek biztosítása. Az európai turné első állomása 2010 decemberében Brüsszelben volt. Ezt követi a budapesti állomás a Millenáris Teátrum épületében január 8–14. között.

A turné európai állomásairól az alábbi honlapon található folyamatosan frissített információ: http://europa.eu/volunteering/en/tour Kövesd nyomon az eseményt a Facebookon és a http://www.onkentesseg2011.hu/ oldalon is. A programok ingyenesek!

Az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület is várja önkéntesek jelentkezését a hamarosan induló győri Happy Planet Index számításhoz! A jelentkezéseket az info@iffegyesulet.hu e-mail címre várjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése